Таня Найденова Председател на Патентно ведомство, 2014-2015, 2022 Председателят на Патентното

...
Таня Найденова Председател на Патентно ведомство, 2014-2015, 2022 Председателят на Патентното
Коментари Харесай

Таня Найденова: Участва ли шефката на Патентното ведомство в политическите проекти на Радев?

Таня Найденова

Председател на Патентно ведомство, 2014-2015, 2022

 

Председателят на Патентното ведмство настойчиво отхвърля да даде пояснение за регистрацията на марките „ Движение Трети март “ и „ Политическа партия 3-ти март “ от Весела Лечева.

 

Марки, които са подадени с искане за опазване в един и същи ден (5.08.2023) и по невиждан метод са получили регистрация в един и същи ден (4.12.2023).

 

Съгласно инструкции за експертиза на марките в " Европейската работа за регистрация на марки ", такива случаи като религиозни, национални знаци с духовна и политическа стойност би трябвало да се желае от подателя спомагателни доводи за регистрацията на марката или служебна експертиза какво постанова регистрация на народен празник. Такава не е правена.

В случая пораждат от ден на ден подозрения за присъединяване на ръководителя Владя Борисов в основаването на политическия план на президентството.

Важно е да се означи, че Борисова е назначавана два пъти за ръководител на Патентното ведомство (без да дава отговор на законовите условия за 10 годишен стаж в областта на индустриалната собственост) от служебните кабинети на Румен Радев. Това постоянно е една от незабавните смени реализирани от служебните му министър председатели (Стефан Янев, Гълъб Донев). На първо заседение на служебния Министерски съвет!


Напомням, че това не е първата подадена регистрация за политически план на президента. Марката " Продължаваме промяната " също е подадена от Даниел Лорер при Борисова (септември 2021). И тогава тя не съблюдава нормативната база за инспекция по процедурата за регистрация на Политическа партия. Тя се апелира от Йордан Йорданов от Добрич.

Днес се схваща с какво е толкоз скъпа и значима Бориславова за президента Радев и политическите му планове.


Неправомерната регистрация на националния празник на Република България поражда серия от въпроси за активността на Патентното ведомство по време на служебните ръководства. Връзките са многопластови.
Не свършват единствено с партийни регистрации.

Вярно ли е, че чиновници на дирекция „ Протокол “ на президентството са обучавали чиновниците на Патентното ведомство на протокол и церемонил по време на служебния кабинет на Гълъб Донев? Ако това се потвърди и като прибавим обстоятелството, че националния празник е непокътнат в раздела с вариатетни и шоу стратегии, нещата към активността на Патентното ведомство във връзка със основаването на партия от президентството, получават все по-бутафорни измерения.

 

Това не е просто корист с власт, а оскверняване на страната, нейните институции и национални знаци.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР